Transcrierea certificatului de nastere

Discuţii despre : Redobândirea Cetăţeniei Române / Permisul de Sedere / Alte legi şi documente ce privesc basarabenii din România.

Moderatori: avocatMoraru, Mihail

Transcrierea certificatului de nastere

Mesajde iulia82 » Mie Aug 13, 2008 3:37 pm

Editat de administratie pentru facilitarea cautarii.
Aceeasi tema este abordata AICI
------------------------------------
Buna ziua,

Pe 22 august voi depune juramantul pentru cetatenia romana, dupa care voi merge sa depun actele pentru transcrierea certificatului de nastere moldovenesc. Stie careva care sunt actele pe care trebuie sa le prezint la Directia de Stare Civila din sectoul 1? Precizez ca certificatul meu de nastere actual este in romana(duplicat), iar eu posed un permis de sedere temporara pe teritoriul Romaniei.
Nu stiu daca are vreo legatura cu transcrierea certificatului de nastere faptul ca m-am casatorit de curand cu un roman, am certificat de casatorie romanesc. Nu am reusit insa sa-mi modific actele dupa numele sotului. Trebuie sa prezint si certificatul de casatorie cand merg sa-mi depun actele pentru transcrierea certificatului de nastere? Spun asta pentru ca am vazut un certificat de nastere transcris, pe spatele caruia era scris ca este casatorita si poarta numele sotului. Imi cer scuze daca nu am fost clara in exprimare. Sper sa obtin raspuns la nelamuririle mele.

Va multumesc,
I.P.
iulia82
Membru cu peste 20 mesaje pe acest Forum

Re: Transcrierea certificatului de nastere

Mesajde ksenia » Mie Aug 13, 2008 4:38 pm

buna,
eu mi-am depus in mai dosarul pt transcrierea certif de nastere in Bucuresti, sector 1si am avut nevoie de urmatoarele acte:
1. certif de nastere mold in original+copie xerox( si al meu era dublicat in romana)
2.B.I-ul mold cu tot cu fisa in care e scris domiciliul+ copie xerox
3. certif de casatorie +copie xerox
4.cerere tip de la ei
5. certif de cetatenie+ copii xerox( cred ca vreo 2-3 exempl, numai stiu exact)
6. pasaportul MD+ copie la pag cu poza

plus eu aveam la mine si CR ca membru de fam, cu copie xerox, dar nimeni nu a bagat-o in seama si nici macar nu mi-au anexat-o la dosar.

Succes!
ksenia
Membru cu peste 50 mesaje pe acest Forum

Mesajde iulia82 » Joi Aug 14, 2008 9:13 am

Mersi frumos pentru raspuns.
Ce inseamna certificat de cetatenie? Il obtin cand depun juramantul sau cum?
Crezi ca eu o sa am probleme daca inca nu mi-am schimbat actele dupa numele sotului?
Mersic,
I.P.
iulia82

Mesajde ksenia » Joi Aug 14, 2008 9:47 am

Buna,
certificatul de cetatenie, il primesti in momentul in care depui juramantul!
dar nu ai specificicat.....in momentul in care v-ati casatorit, tu ai optat pt numele sotului dupa casatorie, sau ai vrut sa-ti pastrezi numele tau? iar daca ti-ai modificat numele i-ai anuntat pe aia de la Biroul pt Cetatenie? ei ce nume iti vor scrie in certificatul de cetatenie?

o zi buna, iti doresc!
ksenia
Membru cu peste 50 mesaje pe acest Forum

Mesajde iulia82 » Joi Aug 14, 2008 10:01 am

Ksenia,
Eu am optat ca sa-mi schimb numele dupa numele sotului. Casatoria a fost pe 7 august, astfel incat nu am avut timp sa-mi schimb actele. Permisul de sedere il am inca pe numele vechi si ma gandeam oare cum e mai bine sa fac: sa ma duc doar cu certificatul de nastere sa nu spun ca sunt casatorita sa-mi fac certificatul romanesc, dupa care la buletin sa merg cu certificatul de casatorie? Nu stiu care e procedura corecta.
O rog frumos si pe Dna avocat Moraru sa-mi dea un sfat.
Mersi frumos,
Iulia
iulia82

Mesajde Marcelus » Mie Iun 17, 2009 9:40 pm

Sotia a depus actele pentru transcrierea certificatului de nastere, saptamana trecuta la B. Sector 1. Am si eu o intrebare daca poate cineva sa imi raspunda. Cat dureaza transcrierea (am auzit ca 3-8 luni).??? Daca se poate urgenta si ce trebuie sa faci in acest sens????????
Multumesc.
Marcel.
Marcelus

Înapoi la Legislativ