Casatoria cu cetatean Roman si termenul de sedere....

Discuţii despre : Redobândirea Cetăţeniei Române / Permisul de Sedere / Alte legi şi documente ce privesc basarabenii din România.

Moderatori: avocatMoraru, Mihail

Casatoria cu cetatean Roman si termenul de sedere....

Mesajde natalisha » Mar Feb 19, 2008 11:48 am

Buna ziua. Am mai citit si alte topicuri mai jos de casatorie si oricum am multe intrebari.
As vrea sa stiu daca e posibil ca sa faci o casatorie presupun ca tre sa depui o cerere la oficiul starii civile si cred ca dureaza pana iti accepta cererea in fine chiar daca ti se accepta si totusi faci actele de casatorie dupa poti sa nu mai reusesti sa depui actele pentru cartea de rezidenta pentru ca expira viza pana se rezolva cu actele....si totusi nu inteleg cum se acorda cartea de rezidenta caci multi scriu diferit aici precum ca tre sa ai permis de sedere etc.....cum asa? daca puteti explicatimi procedura ..
si vreau sa mai adaug caci sunt in romania in baza de viza pe jumate de an si mai e aproape 1 luna valabila sederea in romania caci viza este pana pe data de 19.06.2008.....
si mai doream sa intreb inca ceva in ceea ce priveste casatoria ...de exemplu daca eu sunt acum in romania in baza de viza pe jumate de an care expira in 19.06.2008 si daca eu pana atunci stau aici in romania si ma casatoresc dupa ce imi expira viza ce se antampla si daca dupa asta pot sa imi fac actele sau vor exista probleme si mai mari???
Va rog sa ma ajutati caci nu stiu cum sa procedez...caci prietenul meu trebuie sa plece in alta tara pentru cateva luni si vrea ca sa facem casatoria la intoarcerea lui in tara (el este cetatean roman) dar problema e ca m-ai am dreptul de sedere 1 luna si viza pana pe 19.02.2008 si daca as astepta sa revina in tara atunci sunt total ilegal in tara si sa faci acte presupun ca va fi teribil de problematic...
Ultima oară modificat de natalisha pe Lun Mar 24, 2008 8:15 pm, modificat 1 dată în total.
natalisha
Membru cu peste 40 mesaje pe acest Forum

Re: Casatoria cu cetatean Roman.

Mesajde vahnovan » Mar Feb 19, 2008 6:05 pm

Acum va rog, inca o data, clar, raspicat si inteligibil..... Care-i intrebarea, intrebarile ?
vahnovan
Site Admin

Mesajde avocatMoraru » Mar Feb 19, 2008 6:21 pm

Verificati mai intai daca nu deja stati ilegal pe teritoriul Romaniei.
Sa nu va treziti cu vre-o dispozitie de parasire cu interdictie de vre-un an??!!!!!
Am inteles/ de fapt am dedus, ca ati obtinut viza de tip C pentru 6 luni, dar cu drept de sedere NUMAI pt 90 zile de la data intrarii pe teritoriul Romaniei, potrivit OUG 194/2002. Prima si ultima zi nu se calculeaza.
avocatMoraru
Membru cu muuulte mesaje pe Forum

Mesajde natalisha » Mar Feb 19, 2008 11:05 pm

nu. sunt aici abia de 2 luni mai am 1 luna de sedere legal..deci nu stiu ce sa zic...
natalisha

Mesajde natalisha » Mar Feb 19, 2008 11:17 pm

Intrebarile sunt urmatoarele :
1.sunt in romania de 2 luni cu viza de 6 luni si termen de sedere 3 luni, vreau sa fac casatorie si nu stiu cum reusesc sa fac toate actele incepand cu depunerea cererii de casatorie si desigur depunerea dosarului pentru cartea de rezidenta.zicetimi mie daca reusesc in asa scurt timp sa fac toate actele necesare fara sa plec in moldova.
2.daca incalc termenul de sedere sau de viza cu ideea de a face casatoria in vara presupun ca vor fi foarte mari probleme ...(caci prietenul meu roman doreste sa facem casatoria in vara si eu sunt presata cu viza si toate problemele astea) ziceti-mi mie exact in situatia mea cum ar fi corect sa procedez.
natalisha

Mesajde avocatMoraru » Mie Feb 20, 2008 10:59 am

De ce vrei sa risti dra Natasha?
1.Acuma suntem la sf. lui februarie, pana in vara mai sunt (iunie-iulie) 2-3 luni.
Mai ai putin timp sa astepti si incheiati casatoria in Moldova si obtii direct viza de reintregire.

posts "Transcriere certificat casatorie by doinaris on Sat Feb 09, 2008 3:33 pm"
"la Consulatul Romaniei, de pe strada V.Pircalab poti transcrie certificatul.se elibereaza in cel mult 3 saptamini si se face gratis.se ocupa dl.Stefanescu, insistati sa-i dati lui personal actele, deoarce domnisoarele de la ghiseu v-ar putea zice sa mergeti in Romania pt transcriere.sa aveti copie legalizata a cert. moldovenesc si originalul+copiile certificatelor de nastere ale sotilor+copie a pasaportului cetateanului roman(pentru indentificarea cetateniei)+2declaratii(formularele le primiti la consulat).poate merge unul din soti, nu e cazul sa aiba procura pt a semna in registru.eu l-am primit in 4 zile.insistati si vi-l elibereaza repede."

2. sau in luna care ti-a ramas cauta-ti de munca, sa-ti faca cineva autorizatia de munca si vei fi si mai sigura.
3.Faptul ca ati depasit cu 40 zile la prima viza, aveti oarecum sabia deasupra capului. Ar fi chiar ma bine sa va intoarceti mai inainte, sa nu stati toate cele 90 zile.
Faptul ca, Consulatul va acordat viza nu inseamna ca sunteti protejata cu ceva.Cunosc speta cand Consulatul Roamaniei i-a acordat viza, dar presoana avea interdictie pt 10 ani pt Romania.Clar ca au intors-o acasa.Consulatul iti acorda viza cateodata, dar cei de la vama si cei de la ORI i-au masuri.

p.s. este doar un sfat.
avocatMoraru

Mesajde avocatMoraru » Mie Feb 20, 2008 11:12 am

La intrebarea daca ati reusi intr-o luna sa faceti actele pt a va casatori............daca ar fi fost prietenul dvs. in tara si v-ati fi agitat putin, ar fi fost posibil. Dar daca el nu este in tara nu este posibil!
Desi daca stau bine sa ma gandesc nu, nici chiar daca ar fi fost el..........nu cred ar fi fost posibil ca intr-o luna sa reusesti:
-sa depui acte casatorie, pregatiri pentru casatorie, certificat casatorie
-sa depui acte carte de rezidenta(inainte sa-ti faci asigurarea+ medic de familie)
avocatMoraru

Mesajde avocatMoraru » Mie Feb 20, 2008 11:18 am

V-am explicat mai multe variante alegerea va apartine.
avocatMoraru

Mesajde natalisha » Mie Feb 20, 2008 11:25 am

Da, va multumesc mult pentru informatie si pentru sfaturi, mai e doar o intrebare ca sa stiu ce fac caci in vama acum cand am venit ultima data cu noua viza vamesii mi-au dat voie sa trec si mi-au zis ca sa merg si sa fac casatorie, sau permis de sedere ca student sau sa fac autorizatie de munca caci in caz contrar ar fi sa am interdictie in vama la intoarcere....si daca eu iau interdictie pe 1 an ce poate fi dupa? cum poti face o casatorie sau altfel sa iti rezolvi problema cu viza...
si in privinta autorizatiei eu am gasit servici si lucrez dar sefa nu poate face autorizatia pentru ca este in primul rand in alt oras unde se face autorizatia si doi legea de fapt nu imi da sansa asta caci atata timp cat la somaj axista romani fara servici cu aceeasi specialitate(contabil) ei nu au dreptul sa ma angajeze nici la o firma cat de mult nu ar dori sa faca asta seful rimei.
deci nu stiu cum as putea face aceasta autorizatie plus ca iarasi tre sa ies din tara sa merg la consulat sa imi fac viza de munca....si iar la vama este interdictia..
natalisha

Mesajde avocatMoraru » Mie Feb 20, 2008 12:04 pm

Natasha stii a ce-mi miroase cu sefa ta, ca nu are prea multa buna vointa de a te ajuta.
Uitate si singura pe acest site http://www.rubinian.com/cor_cautare.php........au obtinut si alti straini autorizatie de munca pt acesta profesie.
Important este sa puna mai multe meserii in tabelul pt AMOFM care au legatura cu contabilitatea...........si v-a iesi vre-o una cu mai putini someri si in PV de selectie scrie ca nu s-a prezentat nici unul(hai ca raman intremediarii fara lucru, daca iti mai spun multe chichite)
La urma urmei apela la cineva care se ocupa la un intermediar, daca nu este ea in stare.

Vezi din discutii am ajuns la elementul cheie...........pot cei de la vama sa-ti dea interdictie!!!!!!!!!!Te trimiteau in gura lupului, adica la Oficiu Roman pt Imigrari ca sa scape ei de responsabilitate!!!!!!!!
Sfatul meu este:
1. ca totusi sefa ta sa dea putin din coate si sa depuna anunt ziar+tabel AMOFM cu mai multe profesii, dupa ce primeste raspuns AMOFM, tu imediat pleci acasa. Intre timp ea va intocmi dosarul pt autorizatie, cand o va obtine o va trimite prin cineva sau autobuz Moldova.
Eu cred ca daca te vei intoarce mai inainte de cele 90 zile cei de la vama nu iti vor face nimic.
2.Sau lasa totul balta si pleaca acasa si faci casatorie in vara.
3.Daca stai, te complici pana peste cap. Te casatoresti in vara. Si daca tipul se razgandeste sau va certati?!Lucrurile nu sunt asa cum par nici in acest caz roz.
Potrivit art 89, alin 1, litera c din OUG 194/2002 "Îndepărtarea este interzisă în următoarele cazuri:c) străinul este căsătorit cu un cetăţean român, iar căsătoria nu este de convenienţă"
Adica chiar daca iti vor da interdictie, este interzis indepartarea ta de pe teritoriul Romaniei, daca cei de la ORI constata ca nu a fost o casatorie de convienenta, din pacate au metode prin care reusesc sa descopere.Si daca li se pare ceva dubios???!

Variantele cele mai sigure erau autorizatie de munca.....sa se agite sefa ta sau sa pleci imediat in Moldova si sa faceti casatoria in vara.
Succes!
avocatMoraru

Mesajde avocatMoraru » Mie Feb 20, 2008 12:14 pm

-sau vii in toamna cu o bursa de studii/master si vei avea timp sa-ti pui la punct viata.
Evita sa complici singura lucrurile, cu dezavantajul de a pierde ceva timp..........ca dupa vei pierde mai mult.
-sau cauta un alt angajator dispus sa-ti faca autorizatia
avocatMoraru

Mesajde vahnovan » Joi Feb 21, 2008 11:22 pm

natalisha scrie:1.sunt in romania de 2 luni cu viza de 6 luni si termen de sedere 3 luni, vreau sa fac casatorie si nu stiu cum reusesc sa fac toate actele incepand cu depunerea cererii de casatorie si desigur depunerea dosarului pentru cartea de rezidenta.zicetimi mie daca reusesc in asa scurt timp sa fac toate actele necesare fara sa plec in moldova.

NU cred ca veti reusi sa faceti toate actele intr-o luna, cat mai aveti de stat.
Dar puteti depune actele maine la primarie, si sa primiti un termen pentru casatorie.
Daca iesiti acum, veti mai avea o luna de sedere.
Va reintoarceti cu 1-2 zile inante de casatorie.
Veti mai avea inca o luna, suficient sa depuneti pentru cartea de rezidenta.

natalisha scrie: 2.daca incalc termenul de sedere sau de viza cu ideea de a face casatoria in vara presupun ca vor fi foarte mari probleme ...(caci prietenul meu roman doreste sa facem casatoria in vara si eu sunt presata cu viza si toate problemele astea) ziceti-mi mie exact in situatia mea cum ar fi corect sa procedez.

Puteti primi interdictie.
Fie depuneti actele pentru casatorie cat mai repede, fie va casatoreste consulul Romaniei la Chisinau.

Nu va recomand sa va casatoriti in Moldova.
Taxele sunt mari, iar transcrierea in registrele romanesti poate dura 5-6 luni (desi unele persoane au spus pe forum ca au reusit sa-si transcrie actele in 3 saptamaini la consulatul Romaniei la Chisinau).

Succes.
vahnovan
Site Admin

Mesajde avocatMoraru » Vin Feb 22, 2008 12:04 am

pt dnul Vahnovan,
-cererea pentru casatorie nu trebuie semnata de ambii viitori soti?
-si nu trebuie depusa de ambii soti?
Natasha a mentionat ca prietenul ei este in strainatate si va veni la vara pt casatorie.

p.s.nu am depus asemenea cerere pana acum
avocatMoraru

Mesajde avocatMoraru » Vin Feb 22, 2008 12:06 am

scuze! "Trebuie sa plece in strainatate....."
avocatMoraru

Mesajde natalisha » Vin Feb 22, 2008 12:07 pm

Va multumesc pentru atata rabdare si timp ce mi-ati acordat , mi-a fost de folos informatia cel putin sa iau o decizie pentru ca cu autorizatia de munca nu am cum sa o fac totusi caci trebuie certificatul de atestare al diplomei mele de contabilitate care se face intr-o luna si dupa nu mai zic cate acte sunt necesare....si acum cred ca plec acasa dar mii frica in vama sa nu am probleme si sa am amenzi sau interdictie cu amenzi...deja am mai descris situatia mea mai innainte si ma gandesc acum ca-ci daca eu plec acum pot avea interdictie? si daca nu mai pot sa mai obtin alta viza?si in cat timp mai pot reveni in romania? si daca eu am intrat in romania pe 20.12.2007 si termenul de sedere este 90 zile cand este corect sa plec ca sa nu am probleme in vama?si ce inseamna stampila cu data de intrare in romania pusa pe jumate de pagina si pe jumatatea unde este viza (adica exact pe centru pasaportului).
natalisha

Următorul

Înapoi la Legislativ